Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i predsjednik Samostalnog sindikata učeničkih i studentskih domova Crne Gore Marko Kaluđerović potpisali su 11.oktobra 2021 godine Sporazum o obezbeđivanju sredstava za rješevanje stambenih potreba zaposlenih u Domovima učenika i studenata u Crnoj Gori. Sporazumom će se u 2021.,2022. i 2023. godini iz tekućeg budžeta Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta izdvajati po 70.000 eura za stambene potrebe zaposlenih u studentskim i učeničkim domovima.
Tom prilikom se razgovaralo i o tekućim problemima u funkionisanju i organizaciji rada studentskih i učeničkih domova. Ministarka Bratić je poručila da će prioritetne aktivnosti ministarstva biti i dalje usmjerene na ulaganje u povećanje studentskog standarda, kao i unapređenje uslova rada zaposlenih u Domovima učenika i studenata u Crnoj Gori.
Na sastanku u prostorijama ministarstva, pored potpisnika Sporazuma, prisustvovali su direktorica Direktorata za tercijarno obrazovanje u MPNKS Neda Ojdanić kao i članovi Samostalnog sindikata Olivera Šofranac, Novak Nikolić, Ankica Milošević i Sonja Bošković.